انتظار چیست ؟
امام صادق (ع) میفرمایند :
« هر کس که دوست دارد از یاران قائم (ع) با شد ، با ید انتظار کشیده و از گناه پرهیز کند و اخلاقش نیکو باشد ، در حالی که منتظر است . پس اگر چنین کسی پیش از قیام ، مرگش فرا رسد پاداشی دارد مثل پاداش کسی که امام عصر (ع) را درک کرده باشد . پس کوشش کنید و انتظار بکشید ، که گوارایتان باد ای گروه مورد رحمت . »
تعریف انتظار
انتظار چیست ؟ انتظاری که این همه از آن سخن به میان می آید یعنی چه ؟
برای مطالعه متن کامل به ادامه متن مراجه فرمایید .
انتظار چیست ؟
امام صادق (ع) میفرمایند :
« هر کس که دوست دارد از یاران قائم (ع) با شد ، با ید انتظار کشیده و از گناه پرهیز کند و اخلاقش نیکو باشد ، در حالی که منتظر است . پس اگر چنین کسی پیش از قیام ، مرگش فرا رسد پاداشی دارد مثل پاداش کسی که امام عصر (ع) را درک کرده باشد . پس کوشش کنید و انتظار بکشید ، که گوارایتان باد ای گروه مورد رحمت . »
انتظار
تعریف انتظار
انتظار چیست ؟ انتظاری که این همه از آن سخن به میان می آید یعنی چه ؟
تعریف لغوی :
انتظار در لغت به معنای درنگ در امور ، نگهبانی ، چشم به راه بودن و نوعی امید داشتن به آینده است .
تعریف اصطلاحی :
عالم بزرگوار آیت الله موسوی اصفهانی مؤلف « مکیال المکارم » می فرماید :
انتظار حالتی است روحی و نفسانی که موجب آمادگی برای آنچه انتظارش را می کشند ، و ضد آن یأس و نا امیدی است . پس هر قدر انتظار شدید تر باشد آمادگی نیز بیشتر خواهد بود...
مفهوم انتظار
امام خمینی «ره» درباره مفهوم انتظار می فرمایند : « انتظار فرج ، انتظار قدرت اسلام است و باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا کند و مقدمات ظهور ان اشاءالله تهیه شود » .
در تفکر شیعی انتظار مهدی موعود (ع) با ویژگی هایی که برای آن بیان شده همواره به عنوان یکی از اصول مسلم اعتقادی مطرح بوده و در روایات امامان شیعه (ع) بر ضرورت آن تصریح و تأکید شده است . ذیلاً به برخی از روایات به عنوان نمونه اشاره می شود .
1ـ محمد بن ابراهیم نعمانی معروف به شیخ مفید از علما و محدثین قرن چهارم در کتاب « الغیبة » به سند خود از ابوبصیر روایت نموده که روزی امام صادق (ع) خطاب به اصحاب خود فرمودند :
« آیا شما را خبر ندهم به چیزی که خداوند عزوجل هیچ عملی را جز به وسیله آن از بندگان قبول نمی کند ؟!
گفتم : آری
فرمود : گواهی دادن به این که هیچ کس شایسته پرستش ، جز خداوند نیست و این که محمد (ص) بنده و فرستاده اوست ، و اقرار کردن به آنچه خداوند به آن امر فرموده ، و ولایت ما به بیزاری از دشمنان ما – اهل بیت (ع) – و تسلیم شدن در برابر دستورات آنان و پرهیزگاری و اجتهاد ( کوشش ) و صبر و انتظار برای آمدن قائم (ع) ... »
همانطور که ملاحضه می فرمایید ، انتظار مهدی موعود (ع) از مواردی شمرده شده که اعمال بندگان بدون آن پذیرفته نمی شود .
2ـ شیخ صدوق « ره » در کتاب « کمال الدین و تمام النمة » به سند خود از « عبدالعظیم حسنی » روایت می کند که گفت : بر مولای خود امام جواد (ع) وارد شدم و می خواستم از ایشان درباره قائم سؤال کنم که آیا مهدی (ع) خود اوست یا کسی غیر اوست ؟ پس آن حضرت ، خود شروع به سخن گفتن کرده و به من فرمودند :
« ای ابوالقاسم ! به درستی که قائم (ع) از ماست و اوست مهدی ؛ کسی که واجب است انتظار کشیدن او در زمان غیبتش ، و واجب است اطاعتش وقتی که ظهور فرمود ، و او سومین (نسل) از فرزندان من است. »
فضیلت انتظار
در روایات رسیده از ائمه اطهار (ع) آن چنان منزلت و مقامی برای منتظران مهدی موعود (ع) بیان شده که انسان را به شگفتی وا می دارد ، که آیا ممکن است چنین عمل به ظاهر ساده ای این همه فضیلت و پاداش داشته باشد ؟!
تا بدانجا که امام جواد (ع) فرمودند :
« برترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج ( مهدی موعود (ع) ) است. »
1ـ از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده که پیامبر (ص) فرموده است :
« بهترین عبادت ها ، انتظار فرج است . »
2ـ امام سجاد (ع) به ابا خالد می فرمایند :
« اهل زمان غیبت او ( امام مهدی ) ، که معتقد به امامت او و منتظران ظهور او هستند ، برتر از اهل هر زمانی هستند...».
3ـ مرحوم صدوق از امام صادق (ع) روایت کرده که آن حضرت بعد از معرفی فرزندش امام موسی بن جعفر (ع) و این که امام مهدی (ع) که کامل کننده دوازده امام است از صلب اوست ، فرمودند :
« کسی که منتظر دوازدهمین آنان باشد ، مانند کسی است که شمشیرش را از غلاف بیرون کشیده و پیش روی رسول خدا (ص) از آن حضرت دفاع می نماید . »
4ـ در همان کتاب نیز به نقل امام صادق (ع) در روایت دیگری در فضیلت منتظران چنین آمده است .
« ای ابابصیر! خوشا به حال شیعیان قائم ما ، کسانی که در غیبتش منتظر ظهور او هستند ، و در حال ظهورش نیز فرمانبردار اویند . آنان اولیای خدا هستند که نه ترسی بر آنهاست و نه اندوهگین می شوند » .
5ـ مرحوم مجلسی روایتی به سند خود از « فیض بن مختار » نقل میکند که در آن روایت امام صادق (ع) می فرمایند :
« روای می گوید : امام صادق (ع) فرمودند : هر کس از شما بمیرد در حالی که منتظر این امر ( ظهور امام عصر ) باشد ، همانند کسی است که به حضرت قائم (ع) در خیمه اش بوده باشد . سپس چند لحظه ای درنگ کرده آنگاه فرمودند : نه ، بلکه مانند کسی است که در خدمت آن حضرت شمشیر بزند . سپس فرمودند : نه ، به خدا قسم همچون کسی است که در رکاب رسول خدا (ص) شهید شده باشد . »
برای سلامتی و ظهور آن حضرت « صلوات »
برچسبها: انتظار چیست